Op vrijdag 24 april organiseert het Mols comité KotK/LotinCo 'het café 1 000 km voor Kom op tegen Kanker Mol'. Dit vindt plaats in parochiezaal Ten Aerenkorf, Achterbos 76. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom voor een hapje en een drankje ten voordele van de sportievelingen die in het Hemelvaartweekend 1 000 km fietsen tegen kanker. Zij willen met hun actie 10 000 euro startgeld inzamelen. Kom langs en help hen om het startgeld bij elkaar te krijgen en steun het kankeronderzoek.

De 1 000 km van Kom op tegen Kanker is een fietsvierdaagse die elk jaar in het Hemelvaartweekend plaatsvindt. Elk team legt acht etappes van 125 km af en zamelt daarvoor minstens 5 000 euro startgeld in. Om dit startgeld bijeen te krijgen organiseert het Mols Comité Kom op tegen Kanker en LotinCo het 'café 1 000 km voor Kom op tegen Kanker Mol'. Tijdens de avond worden de twee deelnemende teams van onze gemeente voorgesteld. En er is de veiling van de unieke koerstrui van wereldkampioen Michal Kwiatkowski, winnaar van de Amstel Goldrace dit jaar en teamlid van de succesvolle wielerploeg Etixx-Quick Step.

Twee teams
Als actieve Kom op tegen Kanker-gemeente nemen we graag deel aan de zesde editie van de '1 000 km voor Kom op tegen Kanker'. Met de schepen van sport en volksgezondheid, Christophe Verdonck en de voorzitter van het Mols comité KotK/LotinCo, Staf Vangenechten op kop, doet onze gemeente voor de eerste keer mee met twee teams. Samen met Anja, Eugeen, Ivan, Ivo, Jos, Koen, Leen, Lieve, Rody, Sandra, Stefan, Tom, Wim, Yves en Kristof engageren zij zich om zich tijdens het Hemelvaartweekend sportief in te zetten en 10 000 euro te verzamelen.

Geld voor onderzoek
In 2014 zamelden 3 000 fietsers uit 527 teams in totaal 2,635 miljoen euro in. Een gigantisch hart onder de riem van kankerpatiënten. Dat succes wil men in de zesde editie overtreffen. Dit jaar wordt er geld ingezameld voor het onderzoek naar de oorzaken en aanpak van therapeutisch falen. Steeds meer kankerpatiënten worden met succes behandeld. Maar toch blijkt een aantal niet of slechts tijdelijk geholpen met de beschikbare behandelingen.